Opinii

Opinii, recenzii, informari, comentarii

18.06.2006
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de sscatalin in 2008-01-05 17:54
Sunt ultimele note din aceasta agenda. Am scris cu pauze in ea. Am luat-o si am reluat-o pana am capatat senzatia ca nu o mai termin.

In momentul asta simt ceea ce s-ar putea numi THE URGE...Ma mira ca gandesc aceste randuri de cateva ore bune si din diverse motive am amanat sa le scriu. Ele sunt mult modificate acum...

Ma gandeam ca termin acest caiet cand ar fi trebuit sa-l incep. Si incep maine altul, cand poate n-ar trebui sa fac nimic. Dpdv al superstitiilor sa zicem ca ma tem ca soarta noului caiet sa nu fie la fel cu a acestuia.

Scriu urat si grabit. Gresit, cu litere lipsa. Trebuie sa fac ceva sa opresc aceasta neliniste, acest tremur interior, aceasta nervozitate debordanta.

Ma gandeam mai devreme ca parca toate caietele mele aveau o structura bine definita. Ca incepeau cand incepea ceva, ca se sfarseau cand se sfarsea ceva. Cercul era complet. Se indentificau parca o etapa din viata mea. Caietul asta e intre cicluri. O prelungire inutila a unuia, o incepere nefericita a altuia. ceva indefinit, o marca a delasarii si incapacitatii care ma bantuie...

De unde aceasta nevoie de a scrie, de a downloada din mine balastul de ganduri? Ce efect curios poate produce in mine acest Jurnal al unei fete greu de multumit? De unde gandul la Dragos, la Claudia, la toata acea perioada? Ce anume din jurnalul asta a nascut procesul de anamneza partiala? Epoca interbelica? Simpatiile noastre "legionare" de atunci? Numele lui Nae Ionescu?Eliade, Cioran? Faptul ca Dragos ma credea un "expert" in Cioran si Eliade ca sa descopere ulerior cu un regret manifestat verbal si dureros contrariul? Ca niciodata nu m-am putut intoarce cu adevarat la "origini"?
Curios e si faptul ca-mi amintesc doar franturi, imagini, momente. Probabil sunt multe idealizate, schimbate, filtrate, transformate...Imi amintesc insa hainele lui negre, lenea lui proverbiala, placerea si dorinta de a citi. Cel mai putin cioranian dintre noi a ramas cel mai apropiat de stadiul de "larva".

Apropos de amintiri. Am vazut ieri Before Sunset. Unul dintre personaje se gratula cu faptul ca are o anumita noapte de care sa-si aminteasca, altii neavand nimic. Mentiona faptul ca de obicei orice relatie depasita e si uitata. Am reflectat si i-am dat dreptate. Am uitat multe si am trecut peste multe. Imi amintesc fragmente, dar nu pentru ca au fost "speciale", "unice" ci pentru ca m-au marcat. In rest?...Nimic. Nici macar senzatii. Claudia e cea mai afectata. E uitata cu totul. Nu-i vorba, retin prima intalnire, cand mi-am fracturat glezna, si-am mers sprijinit de ea si la Rapa Galbena si la casa sonetistului aluia, camasa pe care mi-a daruit-o, seara petrecuta la tunuri, cand eram lefteri pentru ca imi luasem eu o caseta originala, insa Claudia, relatia noastra, asa cum si cat a fost nu mi-o mai amintesc.

Jurnalul lui Jeni Acterian. Multe note scrise parca de mana mea. E doar nevoia de a ma regasi? Sau noi astia de mai citim suntem extrem de putin originali? Sau noi, oamenii in general? Cine stie daca viata nu e limitata, poate si numarul sentimentelor, trairilor, ideilor la fel...Prea multe existente si destine trase la indigo. Dumnezeu sufera de o imaginatie limitata! (De cate ori am folosit cuvantul asta?)

Am terminat sambata Pluta de piatra. Ieri am inceput Micuta infanta de Castilla de Montherlant. Citesc totodata Jurnalul lui Jeni...Inchei aici acest caiet care parea fara sfarsit...

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare