Opinii

Opinii, recenzii, informari, comentarii

Volo, "estetul"
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de sscatalin in 2010-07-26 00:25

Cine trece pe la rondul Garii de Sud din Ploiesti, poate observa faptul ca fantana arteziana este supusa unor lucrari de reparatii. Recent a fost reparata si reamenajata si fantana arteziana din Bariera Bucuresti, care nu functiona de pe vremea lui Ceausescu, desi nimeni nu-i simtea lipsa, asa cum nimeni nu-i simte prezenta.

In schimb, toti locuitorii Ploiestiului simt lipsa lucrarilor de (re)amenajare a infrastructurii si din plin, prezenta gropilor din absolut toate strazile orasului. In zona B de impozitare sunt strazi care nu au canalizare, locurile de parcare sunt insuficiente, oricate dungi pe asfalt s-ar trage si oricate trotuare s-ar taia, condusul prin Ploiesti seamana mai mult cu un videogame care consta in evitarea cat mai multor obstacole, iar cele 4 pubele ale Veolia au fost inlocuite cu 2 pubele prigoniene si maldare de gunoaie, pe jos.

Nimic din toate astea insa nu par sa-l deranjeze pe Primarul orasului nostru. Dumnealui e un estet, cu teluri mai inalte. Amenajeaza si reamenajeaza arteziene, cumpara ghivece cu copacei pe care-i aseaza pe trotuare, pune cosuri de gunoi pe stalpi, intitulate “Proiectul Volosevici”, aseaza ghene tricolore (oribile, dar vizibile) din plastic la intersectii, etc. Totul ca sa mangaie ochiul si sa incante inima cetateanului.

Desi toti soferii pomenesc neamurile Primarului printre dinti, putini stiu ca pana si gropile au un scop bine determinat. Pentru a transforma orasul intr-unul atractiv pentru turisti, Primarul incearca sa “refaca”, sa mentinta si sa intretina imaginea Ploiestiului istoric, la momentul care l-a facut celebru si anume acela al bombardamentelor din 1943-1944. Sincer cred ca nici cei care au trait acele momente nu pot sa mai sesizeze diferenta…

Concluzia trista, pe care noi Ploiestenii o stiam deja, este ca actualului Primar ii reusesc putine lucruri. Pana acum doar glumele proaste si zbieratul pe holurile primariei ii reuseau perfect, insa trebuie sa recunoastem faptul ca in ceea ce priveste intoarcerea Ploiestiului la starea fizica in care se afla in plin Razboi Mondial, “estetul” Volo s-a depasit pe sine!

Si pentru asta merita scui…pardon, felicitat!Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare