Opinii

Opinii, recenzii, informari, comentarii

Azi
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de sscatalin in 2012-07-31 22:46
Zi noroasa in Ploiesti. Dupa pranz s-a tot chinuit sa ploua. Presiunea era apasatoare, enervanta, lumina, intunecata, caldura, sufocanta.

Dimineata mi-am facut alergarea. Fara chef. Pe ritmul ecranelor din sala. Am scurtat bicicleta. Voiam sa plec. Doua ore am alergat prin birourile administratiei publice. Acasa am zacut in fata laptopului sau tv-ului. Le-am vazut p-ale noastre in ultima proba de gimnastica. Cica au luat bronz la echipe. Au tinut sa ma contrazica. Zisesem ca nu vor lua nimic. Am incercat sa citesc, apoi. Citind minte-mi umbla aiurea. Nu-mi aminteam ce citisem acum 2 saptamani. Nu-mi dadeam seama unde si cum au trecut aceste 2 saptamani. I-am scris lui D. Apoi m-am gandit sa-i scriu ei. Am invartit frazele prin cap. Mi-am amintit si de I. Mi-am zis ca pic in patetic si daca e sa fiu patetic, sa fiu patetic pe limba mea, in deplina singuratate.

Scriindu-i lui D si gandindu-ma ce sa-i scriu ei mi-am amintit de prima oara cand in care m-a luat in patul ei si s-a facut covrig in jurul meu. Fata cu funda neagra in par nu mi-a dat drumul toata noaptea. Imi amintesc ora tarzie. Strada. Apartamentul. Motanul ala puturos si tembel, cu nume de gremlin. Galeria. Patul. Tricoul pe care mi l-a dat. Pantaloni n-avea. Am intrebat-o daca e ok sa dorm in chiloti desi nu-mi suradea ideea. Tot teama de penibil. Spaima. Spaima aia de a fi judecat si evaluat. Mi-a raspuns ca daca vreau, pot sa dorm in blugi. Am ras. Am urcat scarile. Inima imi batea in piept. Cum o sa fie? Cine e fata asta adorabila care ia un strain - in cazul asta pe mine - in patul ei? Nu conta daca o facea constant - si probabil o facea - pentru ca toata nebunia aceea ma facea sa ma simt viu. Frigul. Plapuma groasa. Si ea, ea cu parul ei sarmos, plin de agrafe, care s-a incolacit in jurul meu. Respira agale pe umarul meu. Am facut ceva glume legate de pufosenia mea. A chicotit. S-a strans mai bine. Mangaiata incet a adormit. Pe ritmul rasuflarii ei am adormit si eu...

A inceput sa tune deasupra Ploiestiului. Pare ca vine furtuna pana la urma. In mine s-a stins de mult.


Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare