Opinii

Opinii, recenzii, informari, comentarii

Ziua aceea
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de sscatalin in 2012-09-05 19:00
Ziua aceea in care am murit...

Ziua aceea n-a fost nicio furtuna, asa cum speram. Cerul nu s-a inegrit, vantul nu a batut, copacii si turnurile de control nu s-au indoit, avioanele n-au alunecat de pe pista, oamenii nu au fost luati pe sus. Nu. A fost soare. Cer de sticla, albastra. Vreme de primavara. Singura furtuna era in mine...

Ziua aceea mi-am dorit sa se sfarseasca lumea.

Ziua aceea mi-am cumparat un bilet pana la aeroport. Ma imaginam stand acolo in zapada, undeva departe, privind ultimele imbratisari, primele lacrimi. Nu as fi indraznit sa merg mai aproape nici macar in propria-mi fantezie. Evident nu m-am dus. Nu atat de frica pateticului - indragostitii fara speranta sunt prin definitie patetici - ci de frica reactiei ei. A celor care incercau sa ma convinga ca asa e mai bine. De frica nu m-am dus. Nu-mi gasesc azi nicio scuza.

Ziua aceea inca mai speram la o minune.

Ziua aceea m-am urat mai mult ca niciodata pentru ca am fost prost si pasiv. Pentru ca-mi puneam o mie de intrebari fara raspuns. Pentru ca nu am fost niciodata ceea ce trebuie. Pentru ca nu am fost niciodata de-ajuns.

Ziua aceea am plans pentru ultima data.

Ziua aceea m-am asezat pe o banca in fata la Arkad si-am numarat avioanele de pe cer. E una din cele mai bune locatii pentru asa ceva. In mintea mea imi luam adio de la fiecare dintre ele. Incercam sa vad prin micile hublouri - inutil - si ma intrebam daca e posibil ca cineva sa ma vada de acolo, de sus.

Ziua aceea m-am ras pe cap.

Ziua aceea i-am scris ca s-o intreb daca si cum a ajuns. Mi-a raspuns in stilul propriu, cu multe zambete din semne si cu incurajari optimiste. Ai grija de tine, sa nu mai bei si sa fumezi mult, studiaza din greu. Studiile pe care nu m-a lasat sa le las pentru ea. Studiile pe care i-am promis ca o sa le termin. Mailul ei din ziua aia, a devenit ultimul meu poem, de a doua zi.

Ziua aceea am decis sa ma autopedepsesc cumplit.

Ziua aceea am luat o gramada de rezolutii. Multi cred ca finalurile de an, sau zilele de nastere sunt propice rezolutiilor. Nimic mai gresit, de aceea si esueaza in majoritatea lor. Nu. Rezolutiile se iau in momente de durere atroce, cand nevoia de schimbare sau de autoflagelare e acuta. Atunci te iei sau te lasi de fumat, de diete, de sala, de futut, de scoala sau de munca. In ziua aia mi-am spus multe. De unele m-am tinut. De unele nu m-am apucat inca...

Ziua aceea am visat pentru prima oara ca se intorsese si batea la usa.

Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
Termeni si Conditii de Utilizare